NEW IN!

Vet inte hur bra eller dålig denna e så..ngn som testat?! :D

Suddig bild men who caresss?

mobilblogg

Ligger helt utslagen i soffan, orkar inte röra en fena. Men som tur är är de underhållande tv-program som rullar på tv:n, just nu glor jag på True talent! Åh jag säger bara synd att man inte hade en bra sång röst, jag skulle inte haft något emot och bli coachad utav självaste Danny Saucedo.. ;) Mobilbloggar så blir blev bara en snabb update nu, hoppas ni njuter utav kvällen som jag. :) Big love guys! /E.

boring

Vet aldrig hur jag ska skriva inlägg osv, så svårt! Plus att de inte händer så mkt intressant idag eller vilken dag som helst nu när de e skola.. får bli bättre bloggning på helgerna här tycker jag då!
Iaf , alla 1or var på åhaga idag , såå tråkigt ;) men aja efter de drog jag och emma till henne och kolla 16 and pregnant , såå gulligt med bebisar så jag tror jag dör :(
tjingeling :love:



Upp tillbevis!

Vilken bloggare e egentligen bäst? På att göra låtar då ja..
En e ju helt klart bara pinsam ;)




veckans babe

Jag smälter lite skönt inombords när jag ser killar som dessa, de är sjukt egentligen hur mycket utseendet gör. Men som den orginella klychan säger, de är utsidan som ger insidan en chans! Och ja, de ligger typ 99% sanning i de. Jag skulle aldrig, nu låter detta väldigt ytligt men jag är bara ärlig, gå fram och flörta med någon jag anser inte snygg? Det är ju utsidan som ger mig själv första intrycket, and thats it. Jag tror dom flesta tänker likadant! Men en dag hoppas jag att jag själv mognar till och förstår att man inte kan få de bästa jämt och ständigt, istället får jag sitta och grina på kvällarna, och hoppas på att Alex Pettyfer kommer ställer sig på knä framför mig och säger dem magiska orden..
Sometimes make god miracles, here you got a true evidence..

one of all those fat days

Hallå här :) Sitter och gör ingenting alls verkligen, jag är mätt på läxor efter att ha hävt i mig all information som är möjlig. Men nu är de gjort och jag kan äntligen pusta ut!! Ska försöka slänga ihop lite ingridienser till en kaka, slänga mig själv i soffan och kvällen är princip räddad.. Levererar feta dagar när skolan är i gång!
Ska inte snacka så mycket om mina dagar hit och dit, vad gör ni på dagarna?! Tell me everything! Eller är era dagar lika gråa som mina? Skulle uppskatta lite liv i vårat kommentarsfält, skulle uppmuntra oss, iallafall mig och blogga lite mer.. Hehe!
Ska slänga upp min veckans babe också.. ;) Denna veckan blir de en riktig heting, så watch out bitches!

Min dag i de stora hela.. Pussar eran Emma!

Du finns ej, om jag inte minns dig

Åh känner verkligen hur våran uppdatering ligger på topp!
bjud på lite tråkiga bilder så länge , alltid ngt ..Snyggisen i slutet gjorde min dag ,GODNATT typ


EN INTE SÅ BRA RUBRIK, NEJ

Tror inte jag e ensam om att hata måndagar..men denna dagen var faktiskt bra , med bara en "riktigt" lektion, så slutade runt 12
Deckade i sängen när jag kom hem,känns inte bra att va skoltrött efter 1 vecka i skolan menmen!
sen drog jag till stan med mamma och hämta ett brev och sedan till sjukhuset! och sen blev de en mysig kväll med emmis med ljus och kvällsmat :love: Nu blir de att hoppa in i duschen och sen väntas sängen!


Ungefär så här hela borås sett ut idag ,hääärligt!
heh, känn ironin


so good, so far

Kom alldeless nyss hem från skolan, slutade iofs redan vid två men gulliga Hanna bjöd på mat efteråt! :) Så nu när jag har haft mitt bra, ska jag ägna min eftermiddag åt att återvinna lite energi och sätta tänderna i plugg.. Efter de ska jag(äntligen) få träffa Alma! Nu vet ni på ett ungefär hur resten av mig dag ser ut.
Hoppas ni har tid och spendera eran på något roligare saker än plugg!♥
Detta brev låg i lådan idag, nu är de min tur och göra vägarna osäkra! Som jag längtat, hehe nejdå ska försöka inte krocka, köra av vägen etc. ;) BIG LOVE /E.


movie-and-bed-time

Shit, missat bloggningen hela helgen.. Får skylla på att de är lätt hänt och ber snällt om ursäkt!
Ska krypa ner i min nybäddade(♥) säng och glo en rulle tills jag somnar, ni får mer update imorgon om hur helgen har sätt ut. ;) Sålänge slänger jag upp en färsk bild från nyss och härifrån säger jag godnatt, puss! /E.

veckans babe 2

Verkligen inte snyggare en Timmy tessmo, men viktor frisk e helt klart värd att få vara med han också. han e ju trotts allt sveriges snyggaste 95a.. ;)
Hur kommer de sig att alla snygga killar bloggar? Snyggisens blogg hittar ni HÄR !




Cha Cha Bloggen

Faddeboi här och gästbloggar för kvällen. Jag hoppas att alla är sugna på FESTA!! Sitter här o dricker sprit genom ett sugrör som A**a tvingar i mig. Smakar som hästskit blandat med sprite, ganska gott ändå men ändå inte:/ Vad har jag på mig? ahdu det ska ni skita i!! Kalsonger har jag iaf på mig för tillfället men dom åker väll av sen..... när jag går på toa. Hihihi va kul detta va, Emma du suger och Alma äger!!! Sug på den!

perfume

Mamma och pappa e hemma nu , kom hem med thaimat , :love: och även en parfym , älska taxfree ;)
Nu e jag stressad och måste fixa mej så jag hinner med bussen om 30 min
hörs imorgon, puss!


åhh intressantast ivärden

Kom nyss för ett tag sen , funderar på att sova ett tag så jag ska orka med kvällen ;)
eller naeh då blir jag kanske bara seg! haaahe vilka problem jag har! snart kommer mamma och pappa hem från turkiet, de betyder alltså att emma checkat ut från mitt hotell och inte bor här längre , sorjligt va?!
japp , men jag skriver snart för lär väl inte ha så mkt att göra tills ikväll!
pusselipuss


all black

Tjenare sötisar! Har suttit och glott in i denna skärmen ett tag nu, intressant va? Jag tror dock inte ni tycker de, därför den kassa uppdateringen. Ibland sprudlar fantasin av ideér, och vissa dagar är de bara svart. Detta är en sådan dag! Men ska ändå försöka hålla bloggen vid liv.. Så här har ni en charmig bild på mig och en på Alma, ungefär såhär har har vi de om dagarna:

åh♥


Nu blev ni avis va??? ha?ha?ha?
jaaa de kan ajg tänka mej!

veckans babe

Okej nu har jag kommit fram till en sak, eftersom jag blir ''kär'' i en ny kille varje vecka, så kan vi ju starta veckans babe? HE-he. :D Då blir de ju både lite annorlunda mot mina orginella inlägg om vad jag gör dagarna i enda, kan tänka mig själv att de inte är den roligaste läsningen! ;)
Jag kan ju starta redan nu med och säga att jag nyss fann den nuvarande veckans babe.. Ge en aplåd för snyggingen Timmy Tessmo (klicka på namnet och du slussas över till hans blogg!):
A lot of love! /E.

hottihotti!


A smile is the best makeup a girl can wear.

JA nu förstår ni att jag kom hem för 2 timmar sen ungefär tror jag! Blev thai med två från klassen idag , mysmys!
med tanke på våran typ 2 timmar långa lunch istället för sovmorgon åååååååååååååååååååååh :(
iaf, väntar på att emma ska komma hem! Har lite långtråkigt så sitter mest och babblar på om ingenting..:blush:
Därför dett otroligt ointressanta inlägg , men de kommer! I promise.. heehe vi får väl se..



-

Knowin' you can always count on me for sure,that's what friends are for
In good times
And bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for


Wednesday morning

Sitter här och ska snart dra till bussen och sen vidare till skolan!
känns skönt med bara två lektioner idag :) Vet inte ritkigt vad jag ska skriva för de händer inte så mkt i vårat liv som e så jätte intressant att veta liksom haha ;)
Menmen ngt hittar vi väl alltid på, hörs efter skolan pusss!

arkiv bild från spanien!

quick update

Kom nyss "hem", hehe, vi har inte mer än hunnit slänga oss lite mat! :) Har spenderat kvällen på hästryggen som Alma sa innan, har vart så jäkla trött hela dagen, men de gjorde verkligen nytta och komma ut i skogen en sväng. Hoppas på att slänga mig i sängen så snart som möjligt, har längtat efter de HELA dagen verkligen!
Men först ska jag umgås med Almut, blir ju inte så mycket som vanligt nu när vi har skiljda skolor och scheman.. :(
Hoppas ni haft en go dag och får en god natt sömn! Pusss. ♥ /E.

Detta fält måste fyllas i

Ojdå , gick bra de där med att uppdatera massa eller vad de nu var jag skrev ..;)
men jag somnade faktiskt vid 6 typ när emma skulle dra och rida, kan säga att den sömnen verkligen behövdes! så nu sitter jag fortfarande här och väntar på henne så vi kan laga mat när hon kommer :D sååå hungrig  hihh


samesamesamesame

Kom hem för inte så längesen ,. helt okej dag men endå väldigt seg :(
Så nu ska jag ta ngt att äta iväntan på att emmispemmis ska komma hem :D känns som dom flesta inläggen blir likadana! men de ska vi ändra på , gör de ikväll loooovar ;)



unusually uninteresting day

Kom hem, haha undra om de är bra och ta för vana och säga att Almas hem är mitt hem med nu förtiden? ;) Iallafall, kom hem för en timma sen, och de första jag ser är fetaste godisskålen! :D Snacka om att man blir glad efter denna "långa" dagen, hehe. Avslöjar här och nu att jag har världens bästa vän, men våga inte ta henne ifrån mig! (Och detta skriver jag inte bara för hon överraska mig med godis)
Nu ska jag nog återgå till vårat intressanta liv, som denna veckan går ut på att sitta vid datorn, äta och sova.. DET SKA VA GÖTT OCH LEVA!

I väntan på emmis

Kom hem från skolan nyss, sluta mer en timma tidigare en vad vi skulle :thumbup:
men så kommer de väl bara vara dom första dagarna ;) så eftersom jag hade sånt super bra humör denna soliga dagen så drog jag och köpte godis till mej och emma som vi ska ha ikväll! kan bli farligt när hemmakväll ligger mittimot ;) menmen

Så nu ska laga mat medans jag väntar på att emma ska komma hit!

off to school

Ska precis sticka iväg till skolan, börjar dock inte fören halv elva.. Men bor man i Sandhult får man anpassa sig efter bussarna, och åka till skolan en timma tidigare. :thumbdown: Eh, ska inte klaga med tanken på hur måndagens schema är spikat! ;) Ha en toppen dag hörrni! :love: /E.

Tjabbatjena

Kan säga att jag inte hann sova sålänge inatt menmen , blir väl så när emma bor här ;)
dom timmarna får jag sova ut ngn annan gång,men nu har jag inte tid med att skriva ngt mer måste dra till bussen! puss sötisar :love:


resultat

Nu har vi slängt i oss lite käk, och JA de blev faktiskt förvånadsvärt bra! ;)
Vad tycks vänner? Nu blir de efterätt, liksom som en uppladdning inför skolstarten efter helgen imorgon.. Mhm ;) Big love

Foodtime!

Jag och emma bestämde oss för att göra potatisgratäng.. hur detta slutar lär ju återstå att se ;)
Tyvärr vet vi inte att hur man grillar så de jobbet överlåter jag min bror!

Skulle använda denna maskinen för att slippa att ögonen skulle rinna av löken men de gick ju inte direkt bra..ögonen rann värren en någonsin ungefär :(

Lσ√ξ


today´s

Dagens humör: Happyface
Dagens vill ha: Längre helg, tack på förhand
Dagens klädsel: Mysis
Dagens frisyr: Häng o släng

Dagens planer: Sitta här, kanske äta lite mer, eller vad säger du Alma?
Dagens tråkigaste: Vädret
Dagens drog: Kusin och de tre vännerna - En söndagsmorgon♥
Dagens borde: Ta vara på dagen(?)
Dagens låt: Kusin och de tre vännerna - En söndagsmorgon
Dagens köp: Nothing
Dagens misslyckande: Ingenting för en gångskull

Dagens roligaste: Almut



successful

Godmorgon säger jag när klockan är halv 2 och de ska jag vända på en natt, och säga de sex timmar tidigare imorgon.. Lyckat va?

The moment someone tells you you're not good enough is the moment you know you're better than them





Hej o hå, vad står på?
Vi vaknade de nyss..kommer gå bra att komma upp imorgon ;)
Menmen , snart börjar vi väl att äta också! undrar hur många kilon vi kommer gå upp denna vecka..:blush:


våran kväll på ett ungefär

Rubriken säger det mesta, våran kväll har sätt ut som bilderna visar! Dock sluta inte kvällen som planerat, men sådant får man väl räkna i guess.. :tired: Får se om vi tar nästa buss in eller inte, annars säger jag godnatt och hoppas ni haft en grym lördagkväll. Peace out /E.

Lördag

Verkar inte hända så mkt idag.. simon kom hit ,satt här och chilla lite sen skulle vi till stan men vi missa bussen så nu blir de väl bara att va hemma , haha
niceeeeeeeeee ;)




this saturday so far

Godmorgon! Eller morgon och morgon, har faktiskt vart vaken i snart 2 timmar.. ;) Hunnit äta en fet frulle och inte så mycket mer.. Men iallafall! Dagens planer är inte satta än, får helt enkelt se vart våran dag tar vägen? Något ska vi nog se till och hitta på. :D
Ska försöka finna lite mer intressanta inlägg och inte bara vad vi gjort osvosv, några förslag på vad ni har lust och läsa? Fram med de så ska de nog gå och ordna. Haha, ha en go lördag hörrni! :D Love /E.

mätta och belåtna, go känsla

Nu är vi mätta och belåtna, och jag håller vad jag lovar..

today

Jag ligger många minus på inlägg, men ska förvandla dom till plus i veckan! Bra va? :D Flyttade till Alma idag, ska bo här en vecka medans hennes föräldrar ligger på playan i Turkland och har de bra.. Snack om att man är avundsjuk, JA. :( Ska sno Almas kamera in till köket när vi ska kirra krubb! Puss och kram godingar. :love: /E
Big love ♥

Skuuulan

Okej , vi suger på att uppdatera..finns inte så mkt att skriva men lär bli mer den senaste veckan då vi ska bo tsm :D
lite niceee va?
Japp, skola idag då och kan säga att jag redan e skoltrött nästan..sålång tid tog de ;) Känner inte en enda i min klass  typ men de verkar dom andra redan göra..men får väl hoppas att de blir bättre de med!

Sen efter skolan tog jag och emmis och kollade pelle svanslös!- 
"Som ett mystan utan garn, som en leksak utan barn.
Det skulle jag va utan dig, ingenting utan dig.
Som ett ångtåg utan lok, som en bokstav utan bok.
Det skulle jag va utan dig, ingenting utan dig.
Som en tomte utan skägg, som en höna utan ägg.
Det skulle jag va utan dig, ingenting utan dig.
Utan varann skulle vi få fnatt, utan varann inte fatta ett skvatt,
inte hitta ett skratt.
Det vet varenda katt,det vet varenda katt."
HAHA naw


Bebisar



Hiho

Såg precis hur mitt schema såg ut , helt okej dagar typ som dom vi hade innan, lite bättre tom kanske?!
aja får väl hoppas på de ;)

Okej man ser typ inte..men ah lev med de ;)

Mom, you rock!


Tisdag

Hmm..undrar vad som hände med våran statestik..haha :( Blir svårt att bli stora utan att länka på fb ;)
Naeh då, nu ska vi sköta detta på egen hand, säger bara lycka till! woooopwopp
Ska träffa emma snart och sen kommer en familj och äter här, får väl hoppas på en trevlig dag iaf!
Imorgon e sista sommarlovs dagen..(heter de ens så?) aja huuh :(


i love you

Såg att Alma hade lagt upp bilder från våran resa i Spanien, hon sa de själv, de kommer bli svårt och slå den resan! Men nästa resa vi gör tillsammans ska vi se till och göra ännu bättre, om inte annat lika bra! Jag älskar dig hjärtat ♥

my night

Kom just hem från bion, jag och Linnea fick ett impulsryck och åkte in i sista minuten! Blev att fira henne lite i efterhand, bättre sent än aldrig, right? :D Vilket fall så såg vi Bridesmaids, den var grym. ;) Hoppas ni har haft en lika bra kväll som oss! Pussar och kramar. /E.

Jag älskar dig min fina vän!

Bästa

Kan ju lägga upp lite bilder från Spanien som vi var i typ mars/april
Kommer bli svårt att slå den resan asså,såå sjuk resa haha :love:







tyvärr slutar denna resa med ett 5cm djupt sår i foten ..14 stygn och ngn bruten muskelgrejs check :blush: ,men de va de heelt klart värt haha ;) lite synd om emma som fick vara min asistens dom sista dagarna bara..
Min och emmas vackra film vi gjorde en gång hihi!

catch up

Känns som jag ligger lite efter med inlägg här, men de har sina anledningar! För de första har jag varit helt slutkörd, sovit mesta delen av gårdagen.. Och imorse väcktes jag av mamma, då hade min katt på något sätt fått av sig sin tratt och bitit upp sina stygn, då var de bara att sätta sig i bilen och åka till djursjukhuset.. :tired:
Men nu befinner jag och Linnea oss i soffan och slappar, vi har käkat gott och suttit på balkan, spelat spel och haft de allmänt gött! :) Pussis /E.


Learn from yesterday, live for today and hope for tomorrow.




Kom nyss hem från stan, åt mat och kollade alla affärer i knalleland typ. mysmys! får passa på innan skolan börjar..känns hemskt att säga så men huhu:(

Kan någon vara lite snäll och säga hur man kan avsluta sommarlovet på ett superroligt sett???????:(




Pizza

Blev en skönhemma kväll idag med pizza och mys med familjen! kan behövas efter igår, kommer somna när som helst känns de som..Imorgon blir de kanske stan med Linnea :love: Vi får väl se vart dagen tar mej!

Btw, så har jag rivmärken på hela mina ben från skogen ..aldirg mer skogen säger jag bara heeehe ;)




Movie

Fick en kommentar om att jag skulle recensera filmerna jag skulle se,
har dock bara sett en av dom..hihi ;) blir en annan senare idag!  Så kan ju skriva om den jag sett iaf

Såg Trust,
"När Will och Lynns fjortonåriga dotter Annie träffar en ny vän på internet, den sextionåriga Charlie, tänkte inte Lynn och Will något specillet. Men när Annie och Charlie bestämmer sig för att träffas förändrar det allt. Charlie är egentligen en 40årig seriepedofil och när Annie våldtäkt uppdags blir Will besatt av att hitta den som gjort det. Samtidigt lämnas Lynn ensam att försöka hålla ihop familjen. " ©hemmakväll

Tycker den var bra,men slutet va super dåligt och väldigt hemsk men sevärd enligt mej iaf!



bildbomb

"Godmorgon", sovit fram till nu, och man mår som man förtjänar.. Men så värt! ;) Här kommer lite av gårdagens kväll i bilder, guess it's more fun! Puss /E.


















Last night

Hemma från gbg nu! blev tidigare hem en planerat men skönt att va hemma tidigt ivilket fall :)
Kvällen börjadehos sandra med lite folk och sen vidare till locktorp..mkt folk osv men de va toppen :thumbup:
Men nu blir de nog att sova tror jag,kom hem vid 3 och upp vid 8 heh ;)

Hade inte med kameran till locktorp!


jensens

Sitter och käkar ute i solen, kunde inte begära mer! Mobilbloggar så blir ett kort inlägg, hoppas ni har de lika gött som oss, pussen!

Thailand

Tänkte att nu när vi endå inte e hemma, så kan jag ju fylla bloggen med massa bilder så länge!
Här e iaf bilder från thailand när jag,min syster och hennes kompis var där!:)

tidsinställt-



Cause now I am flying higher than I ever could imagine.



Håller på att fixa mej inför att åka till jensens och äta sen vidare till gbg , ah vet de här visst ni redan tihi!
Härligt att jag somnade vid 3, vaknar av mej själv typ vid 5 och inte kan somna om sen när jag väl gjorde de vecker pappa mej vid typ 8 och tror jag ska upp och har försovit mej!!?!? Somnar om och vaknar av att de ringer ..härligthärligt ;) så nu sitter jag har och har 30 min atti nte göra ngt på .. jaja :love:

Aow , puss!

so many clothes but nothing to wear

Morningmorning! :love: Har precis gjort mig iordning och står och funderar på vad jag ska ha på mig, hur är de möjligt och ha så mycket(enligt mig lite) kläder men ändå inte ha något att ha på sig? :question: Den som har svar får belöning!
Ska snart sticka in till stan med Alma och äta lurre, sen bär de vidare mot Sandra. :D Hoppas ni får en fin lördag, för de ska jag ha! ;) Pussis /E.
Oj, såg nu att jag tryckt in lite allt möjligt i garderoben, hehe, inte den bästa på ordning kanske..:blush:

You can't photoshop your ugly personality.

tidsinställt-
Bilder från vbg ganska tråkiga jag vet men glömde min kamera hemma, den ska med till gbg !(om jag inte glömmer den) så vi har lite bilder att fylla bloggen med ;)
Jaja , här har ni några ointresserade bilder sålänge!




njutbart

Har slöat i soffan med mamsen och min bästa vän godispåsen hela kvällen, kunde inte haft de bättre. Känner mig helt tärd, kan bero på sena nätter och tidiga mornar. ;) Nu väntar sängen på mig, och jag har hela natten på mig och sova! Wonderful. :) Nattipussen! /E.♥


Läs om ni orkar, hehe

20 myter om alkohol

1. Man får lättare huvudvärk av mörk än ljus alkohol! SANT! Mörk alkohol (rött vin, whisky, cognac och andra mörka alkoholdrycker) innehåller flera hundra olika ämnen och vid framställningen bildas biprodukter som kan ge allergiska reaktioner. Dessa biprodukter finns i mindre grad i till exempel vitt vin eller sprit. Därför ger mörk alkohol oftare mer baksmälla än ljus alkohol.

 

2.Absint innehåller ett hallucinerande ämne och klassas därför som narkotika! FALSKT!

Absint är en mytomspunnen dryck, älskad av en del, hatad av andra. Den var mycket populär i litterära och bohemiska kretsar i slutet av 1800-talet, men förbjöds en bit in på 1900-talet. Drycken är nästan färglös eller svagt grönskimrande, ibland spetsad med extra färgämne och kryddor som malört och anis. Absint innehöll tidigare små mängder av ämnet thujon, vilket är (svagt) narkotiskt och påminner om cannabis. Därav förbudet. Idag säljs Absint åter i Sverige, men utan något innehåll av thujon.


3. Det är mindre skadligt att dricka lite varje dag än att ta en rejäl fylla! SANT!

Det innebär mindre risk att fastna i ett alkoholberoende genom att sprida ut drickandet jämt över veckan. Det är när man blir berusad som man skjuter lite ytterligare på toleransnivån vilket till slut kan innebära ett alkoholberoende. Kraftig berusning sliter också hårdare på kroppens olika organ, slemhinnor mm.  Däremot är det ingen bra idé att kombinera vanan att dricka lite varje dag med att även dricka sig full på helgen – ett mönster som blivit allt vanligare i takt med att den kontinentala dryckeskulturen blandad med de nordiska vanorna.

 

4. Man nyktrar till av kaffe! FALSKT!

Trots att berusade personer ofta blir påtvingade stora doser kaffe under motiveringen att det verkar tillnyktrande är kaffets enda välgörande egenskap i detta sammanhang den att det tar en viss tid att dricka det. Och så blir man förstås lite piggare av koffeinet. Men ett problem är att koffein, i likhet med alkohol, är vätskedrivande. Om något lider man ofta av vätskebrist när man har druckit mycket. Därför ska man alltid se till att dricka mycket vatten också.



5. Öl är bra som kosttillskott för hår och naglar, det innehåller ju B-vitamin! FALSKT! Visst innehåller öl små mängder B-vitamin. Av två skäl är öl dock ingen bra B-vitaminkälla. För det första driver alkoholen i ölen ut vätska. B-vitaminer är vattenlösliga vitaminer och kommer därför att följa med den ökade urinmängden som alkoholen orsakar. Nedbrytningen av alkohol kräver dessutom ett B-vitamin som heter niacin. En större mängd än normalt av niacinet kommer därför att förbrukas när vi dricker något med alkohol. Mängden B-vitamin i blodet blir därför lägre efter några öl än före.


6. Alkohol är nyttigt för hjärtat! SANT!

I flera studier har man konstaterat att en liten, regelbunden konsumtion av alkohol minskar risken för slaganfall och hjärt/kärlsjukdomar. Av detta är det lätt att dra slutsatsen "drick några öl om dagen, och lev frisk längre". Dock visar samma studier att en för hög konsumtion markant ökar risken för samma sjukdomar. Problemet är att avgöra var gränsen går. Ett par glas vin om dagen tros vara ok, men mer än tre är det definitivt inte. Mängden varierar naturligtvis mellan olika personer och kön. För kvinnor anses 1-2 glas dagligen skydda. För män gäller 1-3 glas. Det finns dock studier där man inte kunnat påvisa någon skyddande effekt. En studie har visat att den skyddande effekten hos män endast ses hos män äldre än 50 år. Det går heller inte att ”spara” sin ranson till ett tillfälle i veckan med motiveringen att totalkonsumtionen ändå är densamma. Vissa alkoholhaltiga drycker (ex vissa ölsorter och whisky) innehåller också cancerframkallande ämnen som kan öka risken för främst bröst- och magcancer. Totaleffekten är med andra ord otydlig, men om man ska välja något är sannolikt vin det bästa alternativet eftersom det innehåller rikliga mängder med antioxidanter som bevisats motverka samma sjukdomar.

 

7. Man blir tjock av alkohol! SANT!

Alkohol innehåller mängder av kalorier. Ett glas vin, eller en stor stark eller en drink innehåller 150-250 kcal, ungefär lika mycket som ett litet wienerbröd! Modern forskning visar dock att kalorierna från alkohol har mindre förmåga att göra dig fet än kalorier från exempelvis fett eller kolhydrater. Man är inte helt säker på vad det beror på men en teori är att alkoholen ökar kroppstemperaturen och att en del av alkoholens kalorier försvinner som värme. I motsats till vad de flesta tror innehåller vin och ren sprit få kolhydrater (till skillnad från öl, söta likörer och förstås läsken och juicerna som man ofta blandar spriten med). Förbränningen av alkohol i levern prioriteras framför andra ämnen. Detta gör att förbränningen av bland annat fett skjuts upp.  Om man vill gå ner i vikt bör man alltså inte dricka alkohol, oavsett om man räknar kalorier eller kolhydrater i sin kost.

 

8. Alkohol bryter ned muskelmassa! SANT!

När du dricker alkohol minskar din testosteronproduktion och mer testosteron omvandlas till östrogen i levern. Det sker framför allt om man har ett kontinuerligt drickande under en längre tid, men även efter en tillfällig fylla. Eftersom testosteronet är ett muskelbyggande hormon leder detta till sämre muskeltillväxt och återhämtning. Särskilt skadligt är det om du blir så onykter att du somnar och vaknar upp i exakt samma ställning åtta timmar senare. Normalt sett flyttar man på sig även under sömnen, men alkoholen kan motverka detta – något som man har uppmärksammat hos många alkoholister.

 

9. Alkohol förbränns fortare om man badar bastu eller joggar! FALSKT!

Det går inte att öka förbränningstakten. Kroppen klarar i medeltal att förbränna 2 cl alkohol per timme. Hastigheten styrs av tillgången av en hjälpfaktor, NAD, som finns i levern och är delaktig i nedbrytningen. För riktiga storkonsumenter kan förbränningen av alkohol öka till uppemot 4 cl per timme tack vare att man aktiverar ett annat nedbrytningssystem. Men hur som helst har det inte med bastun eller joggningen att göra.

 

10. Det är farligt att kombinera sprit med penicillin! Falskt!

Detta är en klassisk myt som levt kvar. Alkoholen har ingen direkt inverkan på penicillinets effekt. Däremot är det ju så att om vi dricker mycket försämras vårt immunförsvar, vilket naturligtvis kan vara extra känsligt om vi har en infektion i kroppen. Genom att alkoholen lägger beslag på många ämnen i levern för sin förbränning kan däremot omsättningen av olika läkemedel som exempelvis penicillin påverkas på ett negativt sätt.


11. Man blir spralligare av champagne än av andra alkoholhaltiga drycker! SANT!

Vissa alkoholhaltiga drycker går fortare ut i blodet än andra. Champagne är ett exempel på grund av kolsyran i drycken som gör att den absorberas snabbare i tolvfingertarmen och tunntarmen. Drickande har ju också stora psykologiska effekter. Många tester visar att det är våra förväntningar på alkoholen som gör att vi beter oss berusat. Champagne är ofta förknippat med fest och lyx och stärker sannolikt glädjeeffekten ytterligare vilket får oss att känna oss lite spralligare. I kemisk betydelse spelar det dock ingen roll vilken alkohol vi dricker. De kemiska effekterna av en whisky sour, ett glas champagne eller öl med samma alkoholstyrka är desamma.

 

12. Man kan banta med hjälp av vitt vin för det minskar energiupptaget i kroppen! FALSKT!
Att dricka alkohol är i själva verket ett enkelt sätt att gå upp i vikt. 13. Man blir sugen på skräpmat dagen-efter? SANT!

När alkoholen förbränns krävs stora mängder av B-vitamin. Detta hittar vi normalt i kolhydratrika produkter som bröd, mjöl, pasta, kakor, frukt mm, något som möjligen kan bidra till ett ökat sug.  Men det är nog främst det faktum att vi känner oss trötta, orkeslösa och lite nere efter en natts festande som gör att vi vill kompensera med traditionellt onyttig mat. Denna innehåller ofta mycket socker och snabba kolhydrater som höjer blodsockret och för tillfället gör oss lite piggare, och mycket fett som gör oss mätta och ger en känsla av välbefinnande, vilket kan behövas för att kompensera dagen-efter misären.

 

14. Man blir mer bakfull ju äldre man är? SANT!

Med åldern minskar andelen vatten i kroppen. Eftersom alkohol främst är vattenlöslig gör det att man blir mer onykter av samma mängd alkohol ju äldre man är (förutsatt att man inte utvecklat en högre toleransnivå, förstås). Åldern påverkar också kroppens återhämtningsförmåga eftersom den fysiska konditionen ofta sjunker. Kombinationen av detta innebär ofta att man känner sig sämre dagen efter, ju äldre man blir.

 

15. Sportförmågan minskar när jag druckit alkohol? SANT!

Alkohol minskar bland annat energibildningen i hjärtat och muskulaturen. Normalt transporteras fettsyror till dessa organs energikraftverk, de så kallade mitokondrierna.  Med alkohol i kroppen bildas i stället så kallade etanol-fettsyra-komplex. När dessa kommer in i mitokondrierna hämmas deras energibildning. Alkohol försämrar också snabbt koordinationsförmågan och reaktionsförmågan. Ett omtalat test gjordes för några år sedan med det alpina landslaget. Åkarna drack så att de hade en gräns på 0,35 promille. Och resultatet var entydigt. Hos 8 av 9 åkare försämrades prestationen markant och 80% av ”fallåken” gjordes av dem som hade druckit. Skillnaden var så tydlig redan vid denna låga nivå att tränarna kunde skilja de som druckit från de övriga genom att bara titta på. Detta testet kan översättas till andra sporter. Lägg därtill att uthålligheten, styrkan och syreupptagningsnivån minskar – något som borde göra det själklart att helt skilja alkoholkonsumtion och sport åt!

 

16. Rödvin ger huvudvärk! SANT!

För många är detta en sanning. Och det beror främst på att en del är överkänsliga mot vissa ämnen i vinet, främst histamin. Överkänsligheten kan ta sig flera uttryck, bl a i huvudvärk, men också i rodnader och utslag.

 

17. Rött vin är nyttigare än vitt? SANT!

Rött vin innehåller något mer så kallade antioxidanter än vitt vin vilket kan leda till slutsatsen att det skulle vara ett bättre alternativ. Dock ska man inte dricka alkohol för att det är särskilt nyttigt – då finns det bättre alternativ!  Den antioxidant som påstås ha den starkaste effekten är resveratrol. Det finns extra mycket av detta ämne i röda viner tillverkade av druvan Cabernet Sauvignon.

 

18. Om man har diabetes måste man sluta dricka alkohol! FALSKT!

Folk med diabetes kan i regel dricka måttliga mängder alkohol men bör göra det med viss försiktighet. Alkohol och blodsocker är klurigt. Först har alkoholen en tendens att höja blodsockret eftersom alkoholen ökar kroppens produktion av adrenalin som i sin tur påverkar binjurarna och höjder blodsockret. Dessutom är det lätt att dricka mycket öl som innehåller ”snabba kolhydrater” och socker som finns i söta viner, likörer eller läskedrycker som blandas med starksprit. Men när alkoholen förbränns blockerar den leverns utsöndring av glukos i blodet vilket oundvikligen leder till att blodsockret sjunker! Om man mäter sitt blodsocker när man lägger sig noterar man därför ofta ett högt värde, men när man vaknar är värdet tvärtom lågt. För diabetiker kan det därför vara svårt att dosera insulinmängden i samband med att man har druckit alkohol, vilket är ett skäl till att dricka alkohol med viss försiktighet. Det låga blodsockret dagen efter att man druckit ett klassiskt skäl till att man känner sig trött och hängig, och inte sällan sugen på ”skräpmat” som på nytt höjer blodsockret.

 

19. Berusningen slår till när man reser sig upp! SANT!

Alkohol påverkar flödet av vätska i mellanörats många båggångar. De har en direkt effekt på balanssinnet. Om man har suttit ner och druckit mycket och sedan ställer sig upp är det därför lätt att känna sig vimmelkantig vilket bidrar till känslan av onykterhet. Promillegränsen i blodet påverkas emellertid inte av om man sitter eller står upp under tiden man dricker!

 

20. Man blir snyggare av sprit! SANT!

Eftersom så många påstår att man blir snyggare efter några drinkar kan det inte vara annat än sant. Alla dessa människor har omöjligen fel även om det har varit något knepigt för författaren att verifiera detta påstående.?


 


Next up!

Nu blir de fredagsmys med familjen! (eller ah endel av den iaf)
Eftersom jag och emma åker till gbg och stannar där tills söndag så får vi se hur uppdateringen blir men kika in lite då och då så får ni väl se haha ;)

Såg fick föresten hur min nya klass såg ut idag..jag och turkarna ungefär ;) nejdå nu ska jag inte va sån, den blir säckert toppen!


Sanning om Emma, del 2

När vi var i spanien bestämde vi oss för att gå och "prata med bögarna" de visade sig att vi hade fel och emma bestämde sig genast för att hon ksulle få en av dom med sig hem..Så jag fick släppa en norsksnygging och snällt lyda hennes order, dom fick tyvärr inte stanna så länge och dagen efter vaknar hon upp..kollar hans facebook och ångrar detta en idag (han var alltså väldigt ful) ;)
Bilden e tagen från en lyckadkväll ,inte denna jag skrev om!

sanning om almis, del 2

Hon är en riktig bb-nörd! Gissa om hon missa ett enda avsnitt? Tror icke dedu, och då var vi ändå i Spanien osv.. Än har hon inte släppt taget om dom, hon följer även deras bloggar.. ;) Sad but true!

bake a cake and look happy

Har varit vaken i snart tre timmar(?) och eftersom jag är ett drömbarnbarn så har min morgon bestått av att föröka plånkan lite genom att baka åt farmor! :thumbup: Och jag ska erkänna att baka är inte min grej, så tyvärr är dom inte bakade med kärlek, vi hoppas dom är lika goda ändå. ;) Men nu är de gjort iallafall!
Mästerverk by Emma, hähä:

sleep tight

Har varit en helt okej kväll, tog ajö till sista torsdagskvällen för denna "sommaren", kvällen blev bättre när jag kom hem och det står panncakes uppdukat på bordet.. Min mamma kan sin roll! ;)
Färga även hår och ögonbryn tidigare idag, kan tillägga att det var ganska nödvändigt..! Går alltid och väntar ut tills de har blivit riktigt "torr" och skabbig färg känns de som. :blush: Men nu lär de nog sitta i lite längre, med tanke på att solen visar sig så sällan så blir de inte blekt den vägen iallafall! Nu ska jag ta min röv och gå och lägga mig i sängen, äntligen(!) och där sa jag godnatt!♥ /E.

You change your mind,like a girl changes clothes



Ja..de blev ju en lite pinsam sanning men som sagt HAHh deA okej vill inte ens säga varför!
Galet kallt i stan idag , sista torsdagskvällen för i år kunde avslutats med ngn bättre artist menmen ;) oc e typ 10 grader ute? Härligt sommarlov..:thumbdown:

Om en vecka blir de två olika skolor för mej och emmis, känns sorjligt efter alla dessa år vi har hållt ihop (1 års undantag haha)
Kommer faktiskt sakna våran gamla klass, men så e de väl för dom flesta antar jag!



sanning om almis, del 1

Det är något speciellt mellan henne och 96: or, så alla killar på 15 bast, fritt fram och ge de ett försök! ;)

for tonight

Sitter här på emmas golv och fixar oss inför kvällen :) blir sista torsdagskvällen nu då ..en vecka kvar till skolan PANIK!!!
Innan lagade vi massa maträtter osv, duktigt va?;) jaja slut på tjatet!
tjingeling

finally home

Nu är både min bebis och hennes tratt hemhämtade.. Haha, stackarn ska gå med den i tre veckor! :thumbdown: /E. 

Torsdags underhållning

Klockan e inte ens 1 och jag har redan hunnit göra de mesta känns de som , lång dag de här kommer bli!
Aja nog om de, fick ett ryck och färgade ögonbrynen ..behövdes eftersom dom blivit ganska solblekta haha.. ;)

ca 70 kr på kicks


out of my window

Åh vad härligt väder de är, nästan så man blir sugen på att gå upp..:tired: Vädret suger juuu hårt! Någon som har förslag på inomhus aktivitet? ;) HÄHÄ. Nej men ska faktiskt snart sticka in till stan och hämta hem mitt lilla kattliv som blev påkörd tidigare i veckan, tur att hon är så stark och klara sig iaf! :thumbup: Ha en fin torsdag!♥ /E.

In the summertime


Sanningen om Emma, del 1

När emma var liten bestämde hon och en barndomsvän att sova över hos våran dåvarande lärare.. efter en sång till läraren gick de till slut, om dom saknade skolan eller varför dom gjorde detta lär jag aldrig få veta ;)


Någongång i denna åldern om inte mindre kanske, ;) sååå sött!!


deal

Varje dag släpps en sanning om vardera person av oss, håll utkik! ;)

goodnight

Dags för oss och krya ner i sängen till en film nu, godnatt alla fina där ute! :love:

pest eller kolera

Ska se hur bra vi egentligen känner varandra, ska svara på frågor om vad jag tror Alma helst hade valt och får sedan se hur mycket som stämde eller ej.. Wish me luck! ;)


Mc Donalds eller Burger King

Blondiner eller brunetter

Surt eller salt godis

Vanlig Cola eller Cola light

Jay Z eller Eminem

Pitbull eller Lil Wayne

Paris eller New York

Stockholm eller Göteborg

Kaffe eller te

Adriana Lima eller Miranda Kerr

High heels eller Converse

Desperate Housewives eller Gossip Girl

Scrubs eller How I met your mother

Blåögda killar eller brunögda

Sony Ericsson
eller Nokia

Dator eller telefon

Utekväll eller hemmakväll

Julafton eller nyårsafton

Ginatricot eller H&M

Ge eller

Britney Spears eller Lady Gaga

Personlighet eller utseende

Pengar eller kärlek

Chips eller ostbågar

Att aldrig mer få äta chips eller att aldrig mer få shoppa skor

Att alltid gå runt och lukta lite prutt eller att prutta 100 gånger om dagen


Att aldrig mer få skratta eller att aldrig mer få lyssna på musik


Att alltid gå runt och vara olyckligt kär eller att aldrig bli kär


Att aldrig ha en pojkvän eller att aldrig ha några riktiga vänner



RÄTTNING! by alma

Mc Donalds eller Burger King- tänker aldrig mer äta på mc sen senast haha

Jay Z eller Eminem
- kan inte välja på dom , så du får ett halft rätt på varje ;)
Pitbull eller Lil Wayne

Att alltid gå runt och lukta lite prutt eller att prutta 100 gånger om dagen kan väl använda parfym hihi

DUKTIGT EMMIS!!



Jaha, då var de min tur att se mina kunskaper om emma..upptill bevis!!

Mc Donalds eller Burger King

Blondiner eller brunetter

Surt eller salt godis

Vanlig Cola eller Cola light

Jay Z eller Eminem

Pitbull eller Lil Wayne

Paris eller New York

Stockholm eller Göteborg

Kaffe eller te

Adriana Lima eller Miranda Kerr

High heels eller Converse

Desperate Housewives eller Gossip Girl

Scrubs eller How I met your mother

Blåögda killar eller brunögda

Sony Ericsson eller Nokia

Dator eller Telefon

Utekväll eller hemmakväll

Julafton eller nyårsafton

Ginatricot eller H&M

Ge eller

Britney Spears eller Lady Gaga

Personlighet eller utseende

Pengar eller kärlek

Chips eller ostbågar

Att aldrig mer få äta chips eller att aldrig mer få shoppa skor

Att alltid gå runt och lukta lite prutt eller att prutta 100 gånger om dagen


Att aldrig mer få skratta eller att aldrig mer få lyssna på musik


Att alltid gå runt och vara olyckligt kär eller att aldrig bli kär


Att aldrig ha en pojkvän
eller att aldrig ha några riktiga vänner



RÄTTNING! by emma

Blondiner eller brunetter - Trodde du kände mig såpass väl.. Blondiner ♥

Chips eller ostbågar - Gillar knappt något, men hellre ostbågar än chips!!


Att alltid gå runt och lukta lite prutt eller att prutta 100 gånger om dagen - De är väl inte långt ifrån vad man gör på en dag ändå?

Sneppet bätte än mig.. Tsh, nästa gång slår jag dig ;)

myskväll alá emma&alma

Mys-tisharna e framplockade och får lite spanien nostalgi av "total eclipse of my heart".. :( Snart ska vi playa en rulle och fortsätta våran myskväll alá osssss! Lite bilder från kvällen hittills:






new clothing in the closet

Nya jeanshorts från Cubus, för endast 49:-, sommarens fynd!
Bikini från Gina, 19:-/del
BIG LOVE /E.

tjenixen

Okej,kanske dax för mej att också skriva!
Alma heter jag iaf, tror inte jag kan beskriva mej själv så bra..låter emma göra de!
Kan säga att man kommer känna igen mina inlägg på mina stavfel och förkortningar men de får ni leva med!;)
Har alltue otur och har råkat ut för de mesta, 12 stygn i spanien till blodförgiftning och allt där imellan.
Skriver från mobilen då jag just nu befiner mej i varberg i stugan :) längesen jag va här nu!
Men Nu blir de mat, vi hörs puss sötisar!

Bild kommer ikväll när jag e hemma! HEMMA NU!






slow start

Goodmorning sunshines!♥ Har precis gjort iordning en frulle special de la Emma och beslagtagit soffan, så nu ska jag rota fram en bra film som sätter pricken över i:et på denna "morgonen", älskar sega starter på dagen. ;) Dags för mig att öka tempot, puss! /E.

02:57

Håller på och få iordning på den här bloggen, ser att allt är huller om buller.. Men man blir som fast, klockan är tre?! Tror de är dags och ge upp för idag! Men före ska jag bara berätta att vi som kommer fylla denna bloggen med ord och bilder, heter Emma och Alma! Vi har känt varandra sen barnsben, och utan Alma i mitt liv skulle livet vara lika tråkigt som att leva i en kattlåda. Jag kan ju avslöja att de är synd att vi inte skapa denna ca två år tidigare, redan missat några sjuka resor.. Håll utskik, vem vet de kanske kommer upp något om de någon dag! ;)
Btw, om ni kollar kategorien så ser ni vem som skrivit inlägget!
Peace out♥


RSS 2.0